Kära dagbok!

Alla inlägg under mars 2010

Av Jean - 18 mars 2010 17:58

Bettan kom och hämta mig i morse för att jag skulle vara hundvakt åt Zot o Ziz eller, ja mest Zot såklart eftersom Ziz är i en högaktingvärd ålder och kunde för dagen tom servera sig själv mat när jag va ut med zot.

Så här glad tror jag hon vart när jag försvann ut och hon fann Valter mat på bänken   ! 


Det har gått jätte bra och det är en tuff och modig kille som inte drar sig för att Valter är ett par hyddor större! Han agera lekfarbror till dom båda och den lille fick göra vad han ville, attakera, kliva på han, dra han i skägget bara kul sa Valter! Mera... Han är verkligen gudomligt snäll så här!

Men dom la sig även långa stunder och sov och vila ut!

Känns så kul att det går så bra och helt avsappnat mellan dom alla tre. Tillomed när vi  tog en promenad gick det kanon, vi började med att gå ngt före, men han stressa aldrig upp och vi kunde hålla oss senare till truppen med bara några steg före. Däremot fick vi hundmöte som jag inte kan skryta med...Bedrövlig just nu i dessa...Hoppas verkligen vi hittar tillbaks dit vi en gång var! Gick ju verkligen framåt ett tag, men det har vi tydligen helt tappat både han och jag  !



Min bil gick heller inte igenom idag *snyft*! Snacka om att man är bilburen, men i morrn har dom lovat att jag ska få den. Hoppas verkligen att det blir så!

På Lördag är det Briard träff i Västerås som vi funderar på att fara på. Mest för egen del! Däremot har jag i så fall andra planer för Valters räkning, han kommer få "slippa" va med...Däremot kanske han får riva av med kusinen efteråt, vi får se hur det blir! 


Här kommer lite bilder och filmer från dagen...

Valter attakeras...


På promenad...




Men efter bus kommer vila...Gos nosar  

    

    

 Och medans dom stora busar ligger Zot och tittar lugn på...

   Valter och Ziz brottas...

  

Lilla Zot nosen igen...

   

Sen en liten promenad och vem vet, en framtida spårhund kanske...För mycket dofter var det o mycket kul hitta han...

 

Inte det lättaste att få en valp att sitta kvar :D

  I allfall inte tittande åt rätt håll :D

    







När vi kom hem var det en trött Valter...Man blir trött av att agera lekfarbror :)

Ha en skön kväll alla därute // Jeanette & Valter

Av Jean - 18 mars 2010 05:25

 

Idag borde jag va utvilad! Vaknade 03.15 i går morse och kunde inte somna om...Gårdagen vart som den vart, inte möe gjort och man gick som i en dimma. På förmiddan kom Bibbi och Indra över och vi fika ute på altan, senare dök Tessan upp på luch! 

Efter det börja jag känna lite stress och frustration över att bara vara hemma! Över att bara köra den "inväntade" metoden, utan bil här hemma! Det blir ju inga längre runder när vi vänder hem vid stress...Så i går började tvivlet komma...


Men mamma kom sen över och sjussa oss till Blåberga för att gå en promenad! Men i går var det fart på pojken...Jädra vad han rusa! Kom en man gående, men han vänder på en fem öring, bredsladd och snön yrde om han! Däremot sen när jag håller honom och mannen ska passera, ångar stressen upp och han stuttsar han drar.

Då känner jag att det blir lite "pinsamt"...! 

Efteråt och när mannen passerat är det inga problem, då bryr han sig inte om den längre. Vi fortsatte vi vår lösrunda och han drog runt på stora trän han hitta och när han börjar tycka det blir lite tungt, kommer han till mig och tycker jag borde hjälpa till...Hjälp mig, ta den matte och springer mellan mig och trädet   ...


Nöjda över att både matte och hund blivit rastade, åkte vi hem och jag käkade och skulle därefter ta mig en liten lur. Tanken var för att orka va uppe längre, så jag skulle vända min dygnsryttm till rätta igen...


Den lilla "luren varade mellan 17.30-5 nu i morse! Så idag borde jag va mer än utvilad! Passar bra för snart kommer betttan och hämtar upp mig för att vara hundvakt åt hennes Ziz och lille Zot...Sen idag kommer min BIIIIIIIL! Saknar den sååå!


Ha en bra dag // Jeanette










Av Jean - 16 mars 2010 18:41

Nu är dom uppe mina Rosa gardiner...Vart väll lite rart, lite mer färg på tillvaron istället för mina många år i Beige sand svart...

Även om jag tror att dom kanske inte blir så långvariga, så är det kul så länge det varar! Och med lite kontaktplast kan man göra mycket...

Före...

och en kvart senare ny bänkskiva...

   

  

Medans jag fixa och trixa så låg han och mös ute på altan!

Däremellan lektes det med pinnar och tofflor. När jag var klar gjorde jag han sällskap i 17,8 härliga plusgrader. Så skönt! Fick faktist lite färg!


 

   


Våren är verkligen här även om man undrar när dessa snödriver ska försvinna. Har försökt skotta ur men det är ju bena hårt. Men blir det snart bara plus även på nätterna så går det nog fort får man hoppas! Men den är inte bara av ondo, reflekterar fint så solen tar snabbt. Får väll se om jag får hem bilen imorron annars blir det en ny hemmadag!

Förutom att jag nu är mätt och belåten av en frysepizza, så har vi haft lite rolig träning inomhus..Åttan börjar sitta utan handvisning, och idag börja vi med ett nytt, buga och platsliggning. Med det säger vi tack o godnatt!


// Jeanette        

Av Jean - 16 mars 2010 06:15

Ännu en dag till pluskontot  ! Vårsol och picknick i skog och mark i 3,5 timma med Carola och hennes killar Farrax och Mythos. Det var så skönt och mysigt och det gick så bra...Får vi verkligen göra om... 

 Så länge killarna var i tryggt förvar gick det bra att göra alla dess möjliga lekinviter framrusningar...

Men när dom skulle få leka lösa, så var det läskigt sa Valter och tog skydd hos Matte.


( stulen bild av Carola )  

Så Så då fick det bli koppel promenad. Han kom upp lite i stress ett tag men då satte vi oss tog första fika pausen...     


och snabbt kom han ner i varv och kunde slappna av...

  Det här va trevligt sa den leede briarden...

   

Carola och hennes fina killar tror jag instämde...

 

När vi sen började gå igen börja han stessa upp igen och jag började smått känna att jag ville vända om...men Carola kom på den smarta iden att det kanske var att han ville gå först...Och så var det promenaden gick sen mycket lungnare till   !

Ska försöka tänka på det och hålla mig ett steg före nu ett tag, när vi går med andra om det så bara är med en peron, för gu vilken skillnad det vart. Kanske tråkigt för våra "promenadkompisar", men för att få in positivt erfarenhet av att gå med andra och ingen stress får det bli så ett tag och förhoppningsvis släpper det kanske med tiden...


Efteråt åkte vi hem till Bettan och träffa hennes nye Bordiecollie kille "Zot" och vart bjudna på lunch...


 

Valter och Ziz håller stenhård koll på vad det kan bli för "gotta" idag då...


 

och lille Zot ville ju inte va sämre...     


 

Men han var även tvungen att kolla in rya mattan som helt plötslig prydde deras kök... Lukta lite här...

och lukta lite där...

  

okey sa Valter...Ska vi leka?

       Jag är stor...men så snäll...

 

och det insåg även "Zot" väldigt snart, som tog plats vid Valter underbordet och vila...

      

och tryggare kan ingen vara lägger mig och sussar en stund, man blir trött av att få nya kompisar...Så bedårande söt med en underbar peronlighet!


Valter var så försiktig med den lille killen. Jag blir mer än stolt och helt varm i hela hjärtat så det är obeskrivligt! Vilken underbart snäll och go kille han verkligen ÄR, när han inte pressas in i situationer där han inte mäktar med!

Kommer aldrig mer pressa han in i nått...Han talar mycket tydligt om när det börjar bli mycket, tänker fullt ut lyssna på det! Äntligen...känns det som vi har hittat lösningen och han kommer fullt ut få bestämma takten.


Idag kommer det bli en hemma dag då bilen är på lagning! Så idag ska vi bara ha en hemma dag! Lite hemmafix och bara njuta och nu kom Dottern så nu ska det bli lite frukost och mer kaffe!

Men ha en bra dag där ute // Kram Jeanette     

Av Jean - 15 mars 2010 05:45


Vi har haft en helt underbar helg. Absolut ingen speciellt utan den har bara vart så bra. Lugn och skön och Valter är så lyhörd så det är inte sant. I lördags var vi mestadels hemma. Åkte i väg en sväng till loppis på Uffeslada bara för att komma ut lite och hitta en jättefin kofta för 100:- (Sprillans ny)...Hoppas han är där även till nästa helg, skulle vilja ha fler såna i mer färger. Bra basplagg!


Därefter åkte vi till Sannahed och gick en koppelpromenad runt om kring där.

Inget stress bara en helt underbar Valter. Känslan hos mig har ändrats och jag känner ett sånt lungn. Inget stress för att han "bara" får promenader. Tänk att så lite kan göra så mycket...att låta han tala och jag får en helt annan förståelse för vad som händer i hans lilla skalle. Att jag inte kunnat förstå detta själv!


Jag har en helt annan hund...Eller det är nog så, att han börjar få en helt annan matte! Bara hoppas och tro att det fortsätter så här. För det här är bättre än alla lycko piller i hela värden och jag känner att vi nu arbetar i medvind i stället för motvind! 

Börjar ju tillomed känna mig "normal"... Istället för att ha vart helt slut efter en aktivitet med honom, så känner jag att jag har får mer energi istället som jag också kunnat lägga på vanliga saker. Så som att ta hand om mig själv och mitt hem. Laga tillomed en mys måltid åt mig själv i Lördags till melodifestivalen...

Vet jag inte ens när det hände sist!


Söndan var lika trevlig den börja med att städa och fortsatte med en lång lösrunda. Vi hade så skoj och så avslappnat! Hitta pinne gjorde han också! 

     

Har ju varit obefintliga i alla snömassor, men nu börjar man skymta dom!

Därefter var vi till mamma och vi var till Billiga nisse i Rockhammar!

Billigt var det hitta jättefina rosa sommar garniner som jag tror kan bli fint till mitt svarta i köket för 35:- ...Tillbaks till mitt -80 tal  ...


Svävade på Rosa moln, ska vi nu också se allt i Rosa  haha!

Men det får bli morgondagen projekt. I morrn ska jag va billös för den ska lagas till ombesikningen och idag ska det bli skogsrunda med Carola och hennes vovvar.

Laddar nu batterierna så vi kanske kan ta lite finare bilder, än dessa mobila! 

Hoppas även på att få träffa Bettan lilla nykomling "Zot"!


En tanke tillbaks till Valters samtal...Hur till vida en hund kan stava...Kan ett S va ett Z som i Ziz tro ?!?


Tillsvidare! Ha det bra / Jeanette

Av Jean - 13 mars 2010 05:36

  

Känns så bra, så det känns näst intill overkligt!

Ännu en dag vi kan lägga till i vår jakt på positiva pluspoäng!

Gårdagen morgon vart det en skogs runda på 1,5 timma. Han fick va lös och ledig hela promenaden. Har tagit bort alla somhelst komandon på koppel promenaderna...Fortsätter att bara stå still och inte säga nått eller vända men bara när han blir alltför på.

Däremot som i skogen igår, kalla jag in ett par gånger för lägga till "gå här". Det jag tänker, att det bara ska vara en positiv och lugn inställning till det ordet " gå här". 

När jag säger det i koppel går han gärna upp i stress, även fast jag försökt att säga det även när det ex vis inte kommer en annan hund människa ect ect. 

Men så här när han är fri och ledig kommer han direkt och bara lunkar bakom eller vid sidan, tills jag igen säger nått annat. Det är ju så jag vill ha att slut resultatet ska se ut sen även i koppel. Tanken är att när vi kommit så långt, att han är lugnat sig i kopplet, flytta dit komandot...Men tills dess ska vi bara träna in det så det förknippas med noll stress och förväntning! 

 

Mysig promenad blev det för både han och mig...Sen att vädret gjorde en helt salig, gjorde ju inte promenaden sämre direkt...

 

Men helt själva var vi inte heller...rätt var det var så stod det en buse mitt på vägen...

     Spöken igen mitt på ljusa dan...

 

och lite läskig va han...

 

Men allt är till för att undersökas...och han löser det helt själv


Så efterråt "Vänner? "


Spelade även in en bit på promenaden om ni vill se hur lugn och fin han kan va "Lillemannen"


Också lite film om att det finns spöken mitt på ljusa dan   !

Snödroppar sa jag...vad vet jag om det kanske va en STOR ÄLG  



Efteråt fick han vila och mysa med mor min istället för att flänga med mig på mina upptåg. Brukar ju alltid annars ha med han överallt för jag trott det varit bra för hans miljötränigens skull.

Har verkligen tänkt om nu, och det känns verkligen hel rätt! Får lyssna på att han vill ha lugn och ro. Ger jag han det nu ett tag, så kanske han tilslut får kraften att orka med det på ett helt annat sätt.


Känner redan resultat efter vårt "nya liv" i lugn och ro...Både på mig och han.

Känns i hjärtat att vi är på rätt väg och framför allt känns det kul igen!


Inga somhelst planer för dagen, förutom Melodifestivalen! Ser ju ut att bli fint idag med, så kanske blir det en ny härlig skogs runda!


  Trevlig helg // Jeanette & Valter



     









Av Jean - 12 mars 2010 08:16

Precis vad vi behövde! En underbar förmiddag på en ostörd plats där vi bara kunde vara! Bibbi hämta upp mig på förmiddan för att ta med oss till etttställe där vi kunde vara helt ostörda och Valter bara fick vara den han är...Helt underbar!!!

Han var lös och ledig hela tiden...Så härligt!

Bibbi hade med lilla Indra, men vi tog dom fria var för sig, han är LITE för stor för den härliga lilla "nakenfisen" hon hade även med sin kamera!

Fantastiskt härliga bilder, får tala på en fantastiskt härlig förmiddag  !


   

                  

                     


Tusen tack för bilderna och en trevlig för middag och sist, men inte minst ROSEN!

Därefter var det bara att ta tag i sina måsten...När kvällen väl kom kände jag mig glad och jättenöjd över denna dag. Det vart ett litet kort i´nlägg, men nu ska vi på skogsrunda sen ska jag ta vid där jag avsluta igår medans Valter ska få rå om "Gamla" (min mor) ett tag...    

Av Jean - 11 mars 2010 06:17

       

Igår vart det en dag med mycket tankar, en stark, djupare förtåelse och starka känslor som kom över mig! Känns skönt, men känner även mycket sorg över hur jag pressat både han och mig till det yttersta...Givetvis för jag trott det varit det rätta! Så nu är det bara acceptera inte belasta mig med det. Misstagen är redan gjorda och nu får vi arbeta oss därefrån genom att samla på oss lyckade och roliga stunder och öka både hans och mitt självförtroende.


Det hon prata runt om samtalet var också. Att han även var en hund av det vekare mjukare hållet att han inte gjorde det i "olydnad", utan att han klarade inte av att agera på nått annat sätt när det blir för mycket. För stora krav helt enkelt och att jag skulle gå väldigt försiktigt fram för han kände mycket starkt obehag för dessa situationer...Förstår ju att det absolut inte blir lättare när han har en matte som inte heller fixar situationen och har spätt på det ytterligare genom att bli ett "monster" vid vissa tillfällen, för att jag också ballar ur.


Så mycket mindre krav på pojken för han kan i "rätta" situationer och samla positva poäng! Vi började med en heldags mys med bara promenader hemma vid...Korta lugna och fina, inga Nej inga bra bara tysta fina! Märker redan skillnad även om han dom sista dagarna har blivit väldigt "spökig" igen. Tar det inte så hårt, utan försöker att inte bry mig. Är han så här trött mentalt så blir han säkert klenare över lag och det gäller nog han med. 


Så igår vart det en tänkardag tillsammans bara han och jag och vi hade väldigt mysigt med vila, lite borstning och bus. Kändes bra för matte var väldigt mentalt trött också över den här insikten. Den inre stressen jag alltid känt, måste hitta på nått, tankarna som mal hur vi ska agera,agera, agera...

Skynda mig innan han växer mig ur händerna.

Kände ingen stress utan en lättnad över alla måsten och krav.

Måtten jag kommer gå efter nu är enbart mig själv och vad jag klarar av!

Tror att där jag mår bra, kommer han mår bra!


Ha en bra dag därute // Jeanette

Presentation

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11 12 13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23 24 25
26
27
28
29 30
31
<<< Mars 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Trafik


Ovido - Quiz & Flashcards