Kära dagbok!

Alla inlägg under september 2009

Av Jean - 22 september 2009 04:22

 

 Vakna tre i morse,tvinga mig kvar till halv fyra så idag kommer jag va jättepigg! Igår va det ingen bra dag. Humöret var inte alls med! Försökte tvinga mig till nått vettigt, att ta tag i min garderob. Jag fixade bara halva jobbet när jag grinande slängde allt i kassar och gav upp! Så stressad innombords så det känns som jag ska sprängas. Ont i kroppen så jag kände mig nästan sjuk...Kanske är jag på G att bli sjuk, då brukar jag bli väldigt klen och tycka mycket synd om mig själv! Jag gick och la mig och somna faktist, och när jag vakna känndes allt lite lättare...Kanske jag bara är övertrött! Har ju varit i mitt esse ett tag och jag är ju tyvärr sån att antingen eller...upp & ner i allt! Lagom, balans ect finns inte i min värd tydligen!


Efter den välbehövliga luren åkte jag till mor och käka! Sen vart det en ganska tidig kväll! Idag känns det än så länge helt ok faktist även om jag vet att så här tidiga mornar är förödande för mitt psyke i längden...men nu ska jag inte måla fan på väggen för det utan hoppas att det inte fortsätter!


Idag kommer jag vara sysselsatt, ska till Christel och Valters ska tränas vidare i vett och ettiket få träffa fåren, spännande spännande. 

I morgon ska vi till Köping och möta upp Ulrika & mercan ( En annan Briardis)ska bli jätte kul!

Torsdag är det lydnadstävlingsträning på Askersunds bk och på fredag morgon ska vi ut och spåra med Carola & hennes vovvar, därefter på fredag kvällen blir det fest med Askersunds bk!

Med tanke på allt skojiga planer borde det ju bli en kanon vecka!


Men som sagt livet är inte bara en lek..måste även ta tag i mina räkningar idag. Tala även med hyresvärden igår om garagenyckels som inte ersätts pga av att låset var äldre än fem år (låset är edan början av 90-talet)! Men enligt hyresvärden måste jag betala ändå, enligt dom. Detta är jag mycket upprörd över, för jag anser att det är hyresvärdens sak att ha lås som är så godkända att hyresgästernas försäkring täcker...usch blir arg när jag skriver om det. Men det ska också ta tag i ringas till hyresgästföreningen mm om det verkligen kan va så...För ska det va så, då har man ju inte råda med att ha en föråds nyckel...inte jag iallafall! Usch vad jag blir upprörd!!!


Nä nu väntar räkningarna, sedan Arboga...Ha en bra dag // Kram Jeanette

Av Jean - 21 september 2009 05:56

Godmorgon...eller man kan ju åtminstånde hoppas! Mådde inget vidare mentalt igår...även om jag tog mig igenom dagen och alla måsten! Vet inte varför men kanske är det nu medicinen som börjar ta ut sin rätt, eller är det så enkelt, att jag glömt mina vitaminer ett par tre dagar! Kan det va så??? Hur som så känner jag mig klen, ful fet, stressad och ju mer jag känner så, ju mer äter jag! Känner nästan att det är jag som drar runt hela Göteborgskex just nu genom mitt hetsätande av ett par Ballerina rör om dan...Kontigt att man då går upp i vikt??? Jobbigt är det iallafall när det bara kommer och inte finns nån anledning att känna så här! Men men, får hoppas att denna dag kommer kännas bättre än gårdagen även om gårdagen borde vart bra!


Började med att åka till Kumla bk...körde ett uppletande och lite lydnad! Det vart inte så mycket kännde mig inte på humör även om det gick bra. Men den rätta glädjen fanns inte hos mig så det var bara att lägga ner! Ett par hundar på plats och Valter skötte sig så fint så jag borde vart glad. men nej inte ens det!


Hemma igen och det vart garnering av smörgåstårta för att senare åka till Wilmer på kalas! 

Jag och Wilmer

Det serverades smörgåstårta & bakverk! Väl på kalaset var det trevligt och jag vart kvar till kvällen...


  

Andres & Wilmer inne i lego byggen...Wilmer låna kameran också och tog kort på sin present...Radiostyrd Cars!


 

Tog sen en runda med Valter på deras vyer och passerade två lekande hundar...en stor utmaning för lilleman. Men han var duktig värre! Men när jag sen kom hem var mitt deprimerande humör i gång igen! Fattar inte vart det kommer ifrån, så jag tog en tidig kväll och hoppas på att den här dagen nu ska kännas bättre!


Kram Jeanette

Av Jean - 20 september 2009 06:51

Igår var jag uppe med tuppen för att först gå en långis med valter för att sedan befinna mig i Arboga hos Christel och va med och Valla och sortera får! En mycket annolunda dag men kul och spännande! Om jag var till sån stor hjälp, går nog att diskutera. Men det var mitt allra första möte med dessa djur på så nära håll...Tungt som satan, men verkligen kul att få va med! Lantlivet är verkligen inte min hemma miljö, men det var härligt & kul tills vi kom till att hämta in ägg hos hönsen! Där gick gränsen! Som tur var, hade mamma kommit för att träffa Lisbeth och Magnus & Loke ( Valters bror) som också anlänt för att få lite vardags lektioner. Fågelfobier som jag har, fick hon den äran =0)...hade ALDRIG fixat det själv!


Morgonen började med att Bettan & Leja gjorde ett farsinerade arbete att valla in fåren som till en början stod i flera grupper....


 Här är Leja i sitt arbete...

Fåraherden Christel själv kommenderar engelska med Leja... 

 och svenska till Bettan

för att dom ska veta vem som ska göra vad...

Häftigt men tröttsamt tyckte Bettan...     

och efter ett arbetspass tog dom sig liggande ett bad i denna pool...


Bettan & Leja...Leja sprang till och med uppe på fårryggarna och under far att dela dom lite..så häftigt att se!

När dom sen var in i fållan sorterades dom upp i Tackor och Baggar! Därimellan var det fika, sjuss till kalas med barn, incheckningar, mat, där var min dag slut men Christel hade ennu ett antal syslor kvar på chemat...Tempo temo tempo...


Eller ja, min dag var igentligen inte heller till fulllo! Jag var tvungen att bege mig till Willys för att handla och sedan åka hem och göra smörgåstårter inför Wilmer kalas som är idag. Men vid 21.30 vart det iallafall kväll! Sov gott fram till 5 i morse!

Så nu ska dom bara garneras! Sen blir det barnkalas =0))


Kram Jeanette



  

Av Jean - 19 september 2009 05:10

Favorit i repris...Farmors bästa blir 4 år!


Vaknade 4.45 Det gör inte så mycket idag, för ska jag och ha date med 150 får! Lite nervöst men jättespännande och intressant.

Igår var vi till Kumla bk och gick i skogen och Lydnadsträna. Vi var själva till en början men sen dök det upp fler så vi fick möjlighet till en gemensam plats, samt en ensamplats med hundar som hade kul utan lilleman. Självaste liggandet gick bra, men sen när jag sa sitt hade jag han inte med mig och han gjorde ett skutt ut! Men han låg så länge han skulle...Tack för det & trevligt sällskap! Fick också lite nya råd om apporten som verkar funka =0), och även en bra upptäkt att jag berömmer när han släpper...Tack och sen bra...och det är ju inte bra, så igår använde jag mig istället av klickern, som har vart bortglömd ett tag + att jag "kräver" ett sitt!

Fick till ett par riktigt bra igår kväll =0)...Vänstersvängarna fortsätter att utvecklas =0)...Det är så skoj!


Därefter fick Lilleman va hemma och jag tog en shopping till Marieberg för att inhandla present åt Wilmer! Sen var jag och inhadla en ny vardagsrumsmatta på rean 899:- Nu 499:- Det var verkligen behövligt, dom jag hade har varit med ett antal år, så det gav mig lust till att röja...så det vart en ommöblering & nystädat hem som följd!

Mamma kom över och vi käkade räkor & kolla Idol!


Hur mår jag då??? Piggare deffenetivt, men nu så upp i varv istället så jag blir faktist lite rädd för hjärtat!

Det är Fluxetinet nu som böjar helt försvinna...känner igen stressen innom mig! Måste komma på ett sätt att varva ner för det kommer inte hålla i längden det här,även om det är kanon att jag nu orkar med en hel dag! Men vart fan är balansen... VILL inte börja igen, VILL inte äta skiten!!!


Ja ja, nu är det ingen tid till att tänka mer på det! Nu ska vi göra morgonsysslor för att senare åka till Arboga och träffa fåren. Med lite tur kommer jag även träffa Lisbeth & Loke. Efter det ska det göra smörgåstårta till Wilmers kalas...så ser min dag ut!


Kram// Jeanette  

Av Jean - 18 september 2009 07:08

...och framför allt med min Lillemans utveckling! Så skönt att det verkligen går framåt och att vi kan ängna lite tid åt roligare saker än att traggla "Vardagsstrul" hela tiden! Vi är ju inte i mål ännu, men jag betvivlar inte att vi inte längre att vi kommer nå dit! Och jag känner ändå att det går att njuta på vägen dit!


Så just nu känner jag mig väldigt nöjd och energi full och har fått massor med andra saker uträttat! Förådet tömdes häromdagen, utan att ens kolla var det var för skit i låderna kasta jag skiten...Sånt ger merenergi & en befriande kännsla, så dagen följdes också åt av alltanröj! Efter det var det lydnad på Askersunds bk och jag sov inte denna dag heller! Kanon nöjd med den dagen!

Inte ens igår kunde jag ta en tuppis, fast jag var egentligen var jättetrött efter en natt med ingen sömn pga av försent kaffedrickande! Kan sakna lite balans faktist om det är nått som ska störa mig!


Gårdagen började med en runda rund säbylunds sjön! Valter fick vara lös och det jag kommit på är att inte leka med han när jag släpper han, utan bara ett lugnt varsegod! Då kommer han inte upp i aktivitetsnivån som utlöser otygen, då finns kontrollen fortfarande och han hittar inte på massa otyg. Direkt när jag sen märker han börjar gasa lite så blir det en inkallning och "gå här"! När han åter varvat ner börjar vi om med ett varsegod! Känns verkligen skönt att jag börjar våga lita på mig och min lilleman! Så tillsvidare får det vara "tråkiga" frisläpp och leken får komma i andra mer kontrollerade former!

Så som tex dagen lydnadsträning som vart på Öbk tillsamans med Ida & Kaja! La även ut en film för att se hur vi utvecklas samt att se mer vart vi är och vad vi ska jobba vidare med! Mycket bra, det resulterade även i att jag fick mycket goda råd och tips utifrån...Vilket resulterade i en fantastisk lydnads träning igår! Tusen Tack Cilla för den responsen!

Därefter försökte jag sova en stund men det gick inte! Jag städa av lite, men i natt har jag sovit gott så nu ska vi ut i det härliga höstvädret på morgonpromenad och vi tar nog även en sväng till Kumla Bk...

Så kul just nu, så det är bara att smida medans det varar...


Carpe Diem Jeanette  

Av Jean - 17 september 2009 07:58

Lydnadträning 1 Igår var vi och träna lydnad på Askersunds bk och fick köra avslutningsvis nästan en tävling, fast vi fick belöna. Det var jättekul och även om det inte gick så bra som det brukar var jag ändå jättenöjd med lilleman. För även om det inte var tävling blev jag nervös och det var 7 hundar som störning vid slutet av plan! Vi slutade på 103 poäng och det har satt min ribban till 10 oktober då det är riktig tävling. Mitt mål och önskan är ett 2:a pris!


Jag har bestämt att avstå platsen känner mig inte säker på han och han blir lätt distraherad...vill inte heller riskaera varken hans eller ngn annans platsläggande...så den ratar vi i oktober!


Jag filmade för att se tydligare vad vi har att arbeta med...och vad man kan se är det ju en del.


Allmänt att tänka på till nästa gång är att vara där i god tid så han hinner landa och varva ner lite innan tandvisningen eftersom han drabbas av lite överslag genom att mer än gärna hoppa!


Att träna innomhus: Få klart momentena Apporten och ställandet helt innomhus till att börja med!


Finsjustering:

Uthålligheten. 

Inte belöna vid snea sättande.

Snabba ligg.

Få med mig han bättre i vänstersvängarna...kontakten.

Hopp över hindret...sätta han närmare hindret.

Ingångarna med fart...börja gå framåt när han nästan är framme och säg fot för att undvika slag i benet.


Poäng för dagen:

Platsläggade: 0,0 Gnäller, reser sig.

Men var ändå nöjd för han låg kvar en bra stund trots att en annan vovve reste sig! Men sen var det busar i skogen som fick han att resa sig.( Mer störningträning)

Tandvisning: 8,8 Hoppar, lite ovillig

För uppe i varv när vi klev ner.( Mer förberrädd + Mer träning på sitt kvar)

Linförighet: 9,36 Tränger i svängarna (Ha med mig han mer, eftersom det berodde på att han inte riktigt hängde med.)

Läggande: 8, 16 Flyttar sig, Ngt sen ner ( Träna mer helt enkelt, och bara belöna dom bra )

Inkallning: 10,30

Ställande: 0 ( Träna in momentet )

Apportering: 5 Reser sig, tuggar, släpper ( Träna ett säkrare sitt & ta fram apportbocken & träna kan va en bra början)

Hopp 0 Hoppar ej...(Sätta han närmare), Har alltid hoppat men det var här klon rök sist, få testa om han hoppar på första om jag sätter han närmare!

Helhetsintryck 8... 8 Tror det var en ganska snäll poäng sättning på helheten :0))

Men poängena stanna vid 103 och vi fick ett 3 Pris


Nästa torsdag är det ny tävlings träning och mitt mål är då att ta gå över 103 poäng! Hoppet och ett stannande borde gå tycker jag!


Nu ska vi gå och träna vidare...Ha det så länge!





Av Jean - 16 september 2009 05:59

  

Ja så känns det...näst intill overkligt att vara så här pigg! Yttliggare en dag passerade och jag sov inte en ända minut! HELT OTROLIGT! Känner sån lust till livet så jag vet inte när jag kännde så sist! Visst blir man rädd att det ska komma ett bakslag och man ska ligga som en fura om ett tag, men så här långt känns det ju helt fantastiskt! Just nu känns det ju nästan som jag är fullkomligt frisk och skulle kunna börja arbeta i morgon dag! Tänk om det skulle kunna va så att jag håller på att bli frisk!


Så skönt att komma hem efter en långpromenad och ha krafter & lust kvar till annat. Som det varit den sista tiden har jag inte haft kraft & lust till nått annat än min Lilleman! Igår fick både Lilleman och hemmet sig en omgång som kommit efter en hel del i dessa sovande tider! Så jag har att ta reda på i skrymslen och vrår.


Efterpromenad och lite rens i lådor så vart det lydnadsträning med Bibbi och Indra! Det var så kul och det går verkligen framåt. Fot med stanna börjar få sitt fäste och en pigg Valter tiggde i går kväll efter mer träning, så det momentet satt som en smäck i går kväll utan hand tecken hemma i vardagsrummet! Fan va kul...men så var det då apporten...men men den ska komma den med, har nu köpt värdenbästa belöning...Kampstocken!


Vardagslunken då...Går mycket mycket bättre än innan vi var till Christel. Han drar inte längre i kopplet, men han går heller inte bakom när jag säger "gå här" som han gjorde första tiden. Gå här betyder mer bredvid...smyger gärna fram sakta men säkert, när tappade jag det tro??? Utfall har han bara gjort två sen vi var där, det senaste var härom kvällen och sen har vi inte lyckats stöta på nån mer...så det är svårt att säga om vi är tillbaka på ruta ett där! Tror inte det, men jag kanske borde här och nu idag, ta en runda och jobba på att gå bakom igen för att påminna killen om att jag fixar mötena!

Så en sån riktig tråkrunda ska det nog bli nu på morgonqvisten...Så får det bli! Sen har vi lydnadskursen i kväll, så kul ska det bli! Nu blir det ett litet prov på hur han ska tränas inför tävling. Han har nu ett par dagar tränats ganska intensivt, så vi får väll se om det går bättre eller sämre, Går det sämre idag så har jag beviset på att det blir vila ett par dagar innan...ska bli spännande!


Kram Jeanette 

Av Jean - 15 september 2009 07:00

Dagarna som gått och jag har blivit påminnd om varför man inte festar så ofta längre...Jag blir ju sjuk i flera dar eller i allafall känns det så. Söndagen gick åt att tillbringa raklång hela dagen, ucsh... mådde verkligen inte bra!

Men festen var kanonkul, så det var det ändå värt. Måndagen vaknade jag lika så med en sprängande huvud värk men det var nog mer avsaknad av koffinet jag inte fick i mig i går, som orsakade denna huvud värk. För efter ett par koppar kaffe kände jag mig lite piggare. Den här morgonen vart jag glad när jag vaknade iallafall, vart väckt av en glad Briard som var både mys och bus sugen...TACK!!! Han har ju varit lite hängig ett tag och han har inte alls varit sig själv. Men i går kändes han som han är på väg tillbaka. Så det vart en sväng till Kumla Bk för att först gå en runda runt spåret...Halva rundan var han lös och han fick springa och vi lekte loss lite! Så skönt att han känns bättre...peppar peppar bara det håller i sig!


Efter rundan körde vi lite lydnad...Fot med stanna som går bättre och bättre, ingångar utan mina handtecken som gärna lever sitt eget liv. Klock ren ändå, så där SKA mina händer bort, men fan så svårt det är! Hopp...gick runt till en början som han aldrig gjort förr, men avslutningsvis så fick vi till ett par lyckade hopp!


Mina vitaminer fortsätter jag att höja till skyarna, inte en ända tuppis i går och jag känner en livslust och till och med en inre glädje...Mysko känsla, men så härlig! Vet inte när jag mådde så här sist! Störta orsaken är nog också att jag slutat med "Lyckopillren" känner fortfarande inte av några utsättningproblem förutom att jag drömmer mera! Kommer nog få själl av min läkare att jag bara tvär slutat, men den dagen den sorgen! Nu mår jag bra och tänker njuta av den kännslan så länge den varar! Har till och med fått lusten till att göra nått åt mitt hem, har inte gjort nått radikalt än men att bara lusten infunnits är väll ändå ett stort friskhetstecken!


Idag blir det mer lydnadsträning, vi har tävlinslydnadskurs i morrgon så det är bara att sätta fart! Problemet vi har är apport bocken och den betvivlar jag att vi kommer få att sitta tills den det är dax för tävling! Lite är det så att jag faktist drar mig för att ens träna med den, roligare liksom att träna på resten som går bra! Kanske borde ta mig en funderare på att tänka om här! Jaa...så from idag ska apporten fram en liten stund per dag!


Ha en bra dag medans vi tragglar in apporten // Kram Jeanette!









Presentation

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7 8 9 10 11 12 13
14
15 16 17 18 19 20
21 22
23
24
25 26 27
28 29 30
<<<
September 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Trafik


Ovido - Quiz & Flashcards