Kära dagbok!

Alla inlägg under januari 2010

Av Jean - 14 januari 2010 07:07

Igår åkte vi till Kumla Bk för att bara vara och se om spökena var kvar...

Det var dom inte! Han var som vanligt...Vi började med en promenad och han rusa på som vanligt, så det är bara att konstatera att det är mina spöken han ser och känner av...

Ringde även till Pernilla.P som mötte upp oss för lite bus kul...


Nova och Valter snöbusar på kumla bk...


Matte ur vägen...


 

 där är hon... damen... 


 

Nova är inte bara söt...Hon va buskul också...


 

  Ska vi...

  

  Rumla om lite...


  

och medans en del har skovård...


 

...fångar andra snö


Matte Pernilla fotar racet...Mina "race" bilder försvann på nått mysco vis  ...

  " Du och jag Nova "...


 Tjohoo...

     


Tackar Pernilla och Nova för en trevlig förmiddag   ...

Efteråt åkte jag och hämta barnbarnet Wilmer på dagis bara för att umgås. Han sov kvar och får slippa dagis idag. Får se om han vill med till Ö-o bk en sväng för att möta upp delar av träningsgruppen, eller om han vill hälsa på "Gamla" under tiden...


Eftermiddan rann med blixtens hastighet så pulka backen som va tänkt hoppas vi hinna med idag istället...


Ha det bäst / Jeanette    

Av Jean - 12 januari 2010 16:36

 


Året har börjat så bra och jag har känt mig så stark på nått mysko sett ...Har bara känts kanon helt enkelt. Jag har flytit på i positiv anda...men i går tog det tvärnit!


Måndagen var en kall jättefin dag och vi tog med kameran ut, men glömde fylla kameran med batterier men ett par kort blev det...

Han är verkligen inne i en bra period i vardagen nu...Vi har inte kommit till helt lugna harmoniska "söndaspromenader". Men för dagen vågar jag påstå mig vara framme vid "Lördagspromenaderna"   ... Bara att njuta! 


 


Efter det kom Pernilla.P över på en fika. Uppskattat besök och vi följde därefter med upp en sväng till Kumla! En social och bra dag fick avslutas med lössläpp och lek på gärdet...


Tisdags morse vaknade jag och mådde kanon! Kände mig verkligen på G och var hur effektiv som helst denna morgon! Hemmasysslor avklarade och ordninggjord och Klockan 9.30 var vi på plats för att möta upp träningsgruppen på Kumla Bk

Ordspråket: Att sjunga innan frukost får en att gråta innan kvällen..stämde denna dag iallafall!


Vi var där ngt tidigare och tog en halvtimmas runda innan starten. Han rusa på och var hur glad och oberörd som helst, inga spöken som var med oss, som dom gångerna... Sköna härliga -10 grader...rena tropikerna, men med dimma istället för sol.


 


...och här ligger Farbror Frost med Farbror Rost  !


Men när det var dax att kliva upp inför den lilla gruppen som idag som bestod av Mariit och Carola var det dax igen...Spökena kom med besked!

Allting bara låser sig och jag kan inte varken kommunisera eller agera "normalt" med min hund!

Men jag börjar starkt misstänka att spökena inte ligger hos honom, utan hos matte själv. Eller nja...han är ju spökig just nu och jag bekräftar med mina inre känslor!

Med mycket tänkade tror jag faktist han känner av min rädsla, nervositet och skräck inför våran tur. Det var ju här allt börja för tre grr sen, och nu är det prisic som det blivit en grej av det. Är ju inte sjuksskriven för socialfobi för intet men har gett mig den på att jag ska klara av det här...och än, en gång, blir jag på mind om varför han har kommit till mig! Måste vidare!!! Framåt!!! Om inte för min skull, så för hans!


Däremot har jag tänkt mycket på hur vi (jag) ska komma vidare med det här???

Här måste jag nog sänka ribban rejält för mig själv. Vi får börja med att bara träna typ på enklaste sakerna, så som sitt och kontakt...Sånt man nästan kan i sömnen bara enbart för att tränas att stå inför en grupp!


Ska också göra ett test genom att åka dit och träna helt själva, för att se om jag är inne på rätt spår... Ja,ja jobbigt är det, men så är det och "Det som inte dödar, det härdar"! Bra kämpa vidare ...


Men för att ta fram nått posetivt så var han vid mig och lyssna på "kom" vid lössläpp, trots Nova som var där med sin matte Pernilla och träna på plan!


Positivt är också att titta på när dom andra ekipagen tränar och imponerar...

Då går det bra! Lär mig mer av det, för då hör jag vad folk säger.

När jag själv slipper stå där och våndas

Men med lite träning kanske man lär sig gilla läget ...  

   


Här har vi Mariit med hennes Catle dog! Utan för bild fans även Carola med Mythos som gjort jättekliv i "pipet"... Han var tyst som en liten mus  ...


 

Väl hemma...tär på krafterna att bära runt på andras börda! Bäst att pusta ut! Matte själv var så upp ivarv så hon kunde inte pusta ut förrän natttimmen var slagen! Däremot var jag till barn och barnbarn och skingra tankar och käka go´mat!

      


   Jeanette









Av Jean - 10 januari 2010 19:41

I morse sov jag till 9...Helt otroligt! Kan inte förstå att jag fortfarande sover på mornarna, men jag har väll änglarna med mig ;) Skönt är det och dagarna funkar ju mycket bättre så klart. Sen att jag sov så länge som till 9, brukar ju inte höra till vanligheten. Igår var en riktig långtråkig dag, men den följdes av en trevlig kväll. Bettan, Su och Anna-Karin var här och dom hade med mat från Rosali.

Sen vart det att kolla på två filmer...Trevligt var det med lite sällskap!


Imorse när det var dax för morron rundan hade vi fortfarande -21 grader...Bara linda in sig i paket och gå ut...Ingen ide till fåfänga...Så här ar vi! Sötnosar på morgonrunda..haha!


  

   

Mammas mumsbit...

  


Efter den rundan vakna man till! Hade gett mig själv data förbud, och det funka!!! Jag fick en heldel gjort...Städa, tog hand om mig själv lite! Det tog sin lilla tid och vid middags tid var det riktigt härligt ute! Då vart en runda med lite frisläpp och lek...


Inga märkvärdigheter och vet inte varför. Men den här dan, har bara känts så bra!


Av Jean - 9 januari 2010 17:04

Satan igatan va kallt det är...Idag har det endast blivit micro svängar! Valter tror jag blivit tokig som vänder och går hem efter bara lite ett och två göra...Redan!!!  

Väl inne är han den lugna och blir mer bara så han ligger och väntar och väntar på bättre tider...skönt på ett sätt. Men ändå tycker jag ju lite synd om han och mig själv också för den delen när det är så så tråkigt... Börjar tära på en dessa köldgrader

-26 idag vid två tiden...men det ryktas om ngt mildare imorrn...Får hoppas på det! 

Så idag har det inte hänt mycket för lilleman och mig, men lite godis lirk med tennis boll....

 







Men igår var vi ut en timma mitt på dan och det vart en sväng till Eriksson kullen för Freesbee bus men då var det BARA -15 och strålande sol!


        ...och häromdagen vart det en redig långis i koppel runt kumla...skönt var det då, dock ingen sol! Däremot var han väldigt bra i kopplet...Därav, plus det milda vädret orka vi oss ta en runda på en och en halv timma... 

   


Tack för idag slut för idag! Ha det bäst //Jeanette & Valter  

Av Jean - 7 januari 2010 07:23


Nu vill vi ha barmark så vi kan träna spår inför våra "Våriga" planer!

Vi är nu anmälda till två Lydnadstränings tävlingar hos Prickis 14 och 21 Mars...så kul!

Bettan var här igår och peppa och hjälpte mig att kolla upp vilka Appel tävlingar som skulle passa. Kom fram till att vi kommer att träna inför att beträda tävlingsbanan den:


*2 maj i Askersund    *9 maj i Lindesberg    *15 maj i Knottebo

Spännade och jättekul och redan pirr i magen...


Igår var en riktig innedag...En halvtimmas promenad fick betracktas som lång promenad! Hade så ont i huvet också så jag trodde det skulle sprängas i bitar! Men med ett antal alvedon så reste  jag mig till eftermiddan och han fick ett race på gärdet. Bettan och Ziz kom över och vi provade på ett kryp med Valter!


Här vart det lite marigt... Som sagt, håller vi ju på att träna platsliggning. Har ju även börja lagt in retningar och han ska ligga kvar ändå. Vi har ju även tränat att han inte ska bry sig om godiset.

Så när vi helt plötsligt ville han skulle krypa efter en godis, trodde han mer att det var en retning och han låg där han låg...Det var ju rätt  

Men det blev ju fel   ........


Hur jag går vidare här utan att göra mig sjäv en otjänst måste jag klura på!

Nån som vet? Tar mer än gärna mot tips och goda råd!


Idag snöar det igen, men det är mildare och huvet är som det ska. Får nog bli en långis och eventuellt blir det fest till kvällen hos Pernilla.  Det blir skoj!


Ha det bäst / Jeanette 







Av Jean - 6 januari 2010 10:37

Idag blir vi inne över -20 grader...känns som det inte gör så mycket heller...har ju börjat mitt "nya" liv så mycket har det blivit dom sista dagarna!


Här ligger jag och har det bra tillsammans med lilla "Ludde" som är Farmor besök...

Har också vart och hälsat på vänner jag sagt länge, men som inte blivit av!

En dag var även Mamma och jag till Eskelstuna och hälsa på kusinen...Det blev en heldag kan man säga...

Mentalt jobbigt för lillemannen som vart förpassad på egen plats... Hans missnöjdhet visade han på att bara ligga still och stirra. Märgbenet och maten gav han blanka den i och prata man med han, blängde han bara missnöjt

över situationen... Hur kan du, matte?


Men imellan varven hade vi en ödelagd camping som fick kompensera det "tråkiga" den dagen...


Igår vart det också mycket mentalt...Både för matte och hund!

Vi var till Kumla bk med träningsgruppen och eftersom det var så kallt, så blev det inomhus träning, med andra hundar som störning!

Jag blir ju lätt stressad och nervös och det smittar ju, som sagt! Men det är en trevlig förstående grupp, så det kommer va nyttigt, det här för oss, det känner jag.

Trots nervositeten, tycker jag vi skötte det hela bra! Bäst var ju att vi stannade  inte backa ur. Vi genomförde det tilltänkta och självaste momenten gick jättebra. Har nog lyckats fått bort trängningarna med att backa i momentet...trängde inget igår. Sen körde vi lite "huvut ner" vid platsliggning!

Backa till jätte korta och jag stod nära. Det gick jättebra det med, trots störningarna som var i rummet!


Carola och Farrax körde lite sakta faramåt sändande utomhus..Då åkte kameran fram... Fångade på bild: Carola & Farrax, Arn och Emelie


Så lite bildbevis på hur kul det kan va...och bra gick det...



Belöning och Bus kul...



och bus kallt och medans matte tar emot Tips...Säger Farrax: Mera matte...


     


Hur kul vi inomhus tränare hade får ni gissa er till...Kan bara säga att det hade vi 


Efteråt tog Valter och jag en liten runda för att skrämmma väg "spöket laban" som var med oss tidigare på morgon. Han gömde sig bakom snövallar,träd och skuggor! Kan bara säga så här, han ser spöken på ljusa dan den lillemannen!

När dom var borta, åkte vi hem och tog en riktig skön behövlig vila!


   


Ha det gott uti det friska vinterlandet eller i stug värmen // Jeanette               

Av Jean - 3 januari 2010 08:01


Äntligen fick jag fram bilen! Har ju vart ngt mildare, så jag kunde tom ta mig in rätta dörr vägen. Men det tog sin lilla tid!

Det vart en tur till Kumla bk för att möta upp Pernilla & Mia! Först gick vi en promenad...eller nja...Jag gick och Valter sprang 


 

Här luftas dom lurviga...

      


Men efter att fått sprungit av kan han fångas på bild...



Så söt vinter pojke   Kärlek kärlek kärlek...



En kär lek är också att mumsa snö...

    


En till som delar hans smakupplevelse var söta löptiken Nova.

 


Hon busa runt och käka av allt det vita goda...tom så hon lyckades skrämma alla att tro hon hade fått magomvridning! Men tack och lov...Lika snabbt som magen vart som en ballong pös det tillbaka   !


 (Pernilla o Nova, Mia ,Anna, Agnes & Atom)


Idag vart det mest kontakt övningar för Lilleman, fick bli så med så vackra störningar. En löptik (Nova)och två andra fina damer Akira o Myrra och Atom, en rolig söt liten valp...



som Valter säkert, mer än gärna, rumlat om lite mer med...Men för dagen känns han som Dunderklumpen tillsammans med den lille Atom...



Efter ytterligare en promenad med Mia och henne Myrra som sällskap blev det lite lek och bus... 

 


En uppskattad aktivitet med hans älskligs stock!


Fika vart det så klart och både matte och hund fick tillfredställa sin sociala behov.

När ändå bilen var i gång var det lika bra att att åka och handla. Köpte en torrboll till bilen, ska bli spännande att se om jag behöver fortsätta skrapa rutor mer innanför än utanför! Tog även svängen förbi våra vänner på andra sidan! Dom låg mjukt nerbäddade under snötäcket!



På kvällen fick vi besök av Bettan och Ziz, här ligger dom väntande på ett Godis letande...



Ziz tyckte det var mycket snålt tilltaget ... Leende guld bruna, bedjade mig hela kvällen...SNÄLLA!!!JAG VILL HA MERA!!! ...

Medans mattarna själva gotta sig på Chips och en öl till Tv:n...

Orättvis värd vi lever i  tyckte Ziz ...

  


Idag ser det ut att bli en strålande fin dag runt 10 Minus...Pefekt vinterväder!


Ha det gott // Jeanette 

                        

Av Jean - 2 januari 2010 06:37


Mål & Drömmar måste man ha här i livet! Mina mål 2010 tillsammans med Valter, är att komma ut att:


Tävlingar:

 

-Tävla appellen

-Lydnads kl 1 med ett 1:a pris, och då allra helst 3 stycken, så vi får till en LP1.

(Kanske är att ta i, så LP1, får ligga på bonus sidan  )

För att ta oss dit:

måste vi få en säker platsliggning, lära in framförgående och ett hopp sitt hopp

 

- Ett Ck skulle va dunder kul också!

 

Vardagen:

Att arbeta vidare med:

 

-hundmöten & vardags promenaderna

-Sammarbetet, kontakten oavsett störning

- Att våga lita på han mer

 

För att ta oss dit:

Ta inte bakslag så allvarligt

Tro på oss

Ta hjälp av andra

 

Mina egna mål:

 

-Att se möjligheterna istället för motgångar och hinder...

 Nästan allt går om man vill

-Bli mer social

-Vara & tänka mer possitivt...Sluta älta precis ALLT!

 

För att ta mig dit:

Se möjligheterna

Säga ja, istället för Nej till erbjudande 

Agera och inte bara tänka

Stoppa negativa tankar och leta efter det lilla positiva...det finns! 

 

Drömmar:

 

Börja jobba och få bätte ekonomi

 

Ja, det var mina drömmar och mål...så det är väll bara att sätta fart!

Ett år går fort!

 

Avslutningsvis får ni njuta av en bild på mina Älsklings Tomtar!

     


Godfortsättning Jeanette!

Presentation

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6 7
8
9 10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Trafik


Ovido - Quiz & Flashcards