Kära dagbok!

Direktlänk till inlägg 23 mars 2010

Ditt o Datt + Foder byte...vad tror ni?

Av Jean - 23 mars 2010 05:11

 

Go´morron...Här är det en tidig morron, men vad gör väll det, har ju fått igång min dator som la av i Söndags...Men nu är det fixad helt av mig själv! Tänk vad man kan överaska sig själv ibland  ...


I Söndags var det en segar dag! Grått och trist, regn och snö och vi gick på lågvarv hela dagen! Men ut var man ju tvungen att bege sig ändå och Valter invigde sin nya "regn overall"...Snygg eller ?!?  

 


I går var det däremot bättre väder och vi åkte till Kumla bk och gick en sväng innnan lilla Zot skulle komma på besök. Mötte upp Bettan på Ikea och vi tog en snabb lunch...Cesar salladen var väll siså där, men det sägs vara nyttigt med sånt!


 Måste verkligen börja tänka på vad jag stoppar i mig ...Allt krymper hängade i garderoben och snart finns inte en användbar klädtrasa i garderoben. Så idag börjar mitt sundare liv!


Zot och Valter leker verkligen kanon...

Däremot såg jag för första gången att Valter vaktade ett av sina märgben!

Till en början försökte han undkomma genom att springa undan, men med en Zot eftersig som trodde det var jaga lek och skulle prompt ha det han hade i munnen.

Men till slut såg jag att Valter stelna till och stod blixt stilla...Tog bort benet, våga inte ha det framme. Zot verkade inte förstå signalen än, och den får han helst lära sig tillsammans med sin matte!


Min dotter Tessan på besök vart förälskad   !


När sen "dagisverksamheten" var över åkte jag och inhandla hundfoder och nätverkskort till datorn.

Fäskfoder i plus energi... 

Fick för mig att den kanske även ökar mentala orken och att han då kanske kan hantera stressen bätte. Kanske är helt fel ute, men köpte bara för ca två för att se vart det barkar hän. Men tänker att det borde kanske funka, eftersom när man själv äter rätt, får man ju visserligen ökad energi, men man mår ju bättre och då hanterar stress och motgångar bättre! 

Vad tror ni??? Tänker jag helt galet???


Trevlig Tisdag / Jeanette





 
 
lena & hille

lena & hille

23 mars 2010 08:28

Jag som tycker jag vaknar tidigt!! vaknade vid 7. Näe overallen va inte så gullig, men säkert jättepraktisk, han vart SÅ liten. Angående foder så är det ju viktigt med RÄTT foder, men för övrikt så vet jag inte om det påverkar stressen, får ju hoppas att det hjälper till. ja vem blir inte kär i en sötis.

http://www.123minsida.se/HILLE-LENA

 
Pernilla

Pernilla

23 mars 2010 13:01

Hallå!
Skitsnygg i sin overall!!! Hälsa honom det :o)
Fodret och näringen påverkar som du vet även hundens stresstålighet. Han kommer må bra av färskfodret. Han tycker ju i vart fall bättre om den kosten redan och det är väl mycket värt?
Ett färskfoder med högenergi fungerar precis som med torrfoder av högenergiklass. Alltså det är till för hundar som behöver extra energi att förbränna. Hundar som ska arbeta kroppsligt t ex valla, springa i hundspann etc. Men även till unghundar som kräver mer energi än den äldre hunden. För att ge hunden ökad mental ork, behövs inte högenergi foder. Bara att den är näringsrik!
När Valter och du gör något krävande fysiskt är det superbra med högenergifoder. Annars är det bättre med ett foder med normal dos av energi, så att han inte får överskottsenergi som han har svårt att göra sig av med. För det kan också ge en ökad stress, både mentalt och kroppsligt.
Alltså mitt råd är ett normalenergifoder, typ "bas" till de vanliga dagarna. Amber har fått högenergifoder då vi varit på krävande eftersöksövningar för att orka mer.
Oj, vad långt det blev... :o)
Kramar och klappar till snyggprinsen

http://www.onyxdelyx.se

 
bibbi

bibbi

23 mars 2010 15:56

jag tycker han är snygg i sin overall..men jag är ju van att se en hund med kläder på hihihihi :) ja det där med foder är verkligen en djungel. indra klarade inte av klass pluss. hon fick för mycket energi än vad hon gjorde av med...det gjorde att hon blev stressad å reagerade på allt. men bravo plus fungerar däremot jätte bra till henne. var lite skillnad mellan de fodrerna fast båda var plus. sen är det svårt att säga om valter klarar klass plus eller inte men det skadar ju inte att testa. märker du att han blir får för mycket överskotts energi å blir stressad så får man testa något annat foder. det är så olika från hund till hund hur kroppen tar upp alla dessa olika ämnen. så är det med oss människor också...en vän till mig kan äta hur mycket onyttigt som helst men hon går aldrig upp i vikt...hhmm kan ju inte direkt säga att det är samma sak med mig...det räcker med att jag tittar på det onyttiga hihihi. jag måste också börja mitt nya liv...men inte idag..har redan fått i mig en redbull hehe. får börja någon annan dag ;) sköt om dig! kram

http://www.nogg.se/indrapindra

 
Jeanette  & Valter

Jeanette & Valter

23 mars 2010 18:33

Håller nog med lena här...Tror ni andra är liiite partiska...:D Men praktisk är den och på promenaden glädjer vi många :) Verkar som jag får tänka om med fodret, blir nog det "vanliga" så jag inte får ännu mer frustrerad energi att arbeta med...Får spara och ge han detta dagar då han presterat fysiskt istället...så får det bli!
Ha det gott alla // Jeanette

http://jean66.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jean - 10 augusti 2011 08:34


  Det sägs: Det tog En minut att hitta en speciell vän i dig. En timme att uppskatta dig.En dag att älska dig,men det tar ett helt liv att glömma dig.För alltid i mitt hjärta! ...

Av Jean - 9 augusti 2011 07:36

Nio månader har nu passerat utan dig & nu ska allt va bra! Du måste gå vidare! Gå vidare med vad??? Livslusten orken energin drivet vänner familj psykolog. Ingen orkar längre höra, och varje dag blir ensamheten ångesten större & större...Usch va ja...

Av Jean - 4 augusti 2011 21:47

Men en sak vet jag...Du är min vän..Min ända vän   Tack jag känner dock att du är med mig!  ...

Av Jean - 31 juli 2011 16:02


     VALTER     Oj va livet är svårt & tomt utan dig Ibland! Saknar saknar saknar, så jag vet snart inte vart jag ska ta vägen och det finns ingen hejd på tårarna! Allt känns bara så jävla ensamt hårt och svårt och så jävla orättvist! ...

Av Jean - 8 april 2011 17:23

    Varför nu detta inlägg? För att offentliggöra att Valter var sjuk och han "inte bara lite jobbig"! Men framför allt för att jag vet, att att det finns dom som kommer ha nytta av denna viktig information och att Valter kanske ändå inte dog ...

Presentation

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11 12 13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23 24 25
26
27
28
29 30
31
<<< Mars 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Trafik


Ovido - Quiz & Flashcards