Kära dagbok!

Alla inlägg den 24 februari 2010

Av Jean - 24 februari 2010 06:19

 

Nyvacc. HD A, Fria armbågar, Mh testad godkänt skott, Otroligt Snäll, näst intill menlös, helt underbar, men ibland spritt språngande galen, säljes mycket billigt till en stresstålig, kolungn stabil matte/husse! Så hade annonsen kunnat sett ut i går!

Valters egna hade sett ut nått liknade! Skitmatte bortskänkes till grovsopor mot betalning! OBS! Mycket Bra Betalt!


En kanon dag som slutade i katastrof, men som börja med en härlig långpromenad i strålande sol runt Kumla. Kände mig glad och social så då får man passa på att vara sån också. Så vi tog oss en sväng till Svärdottern Sussane och lilla Ludde och käka lunch och fika. Därefter åkte vi iväg till Katt och Hund specialisten på dropp in för vaccenation.

Valter är fortfarande helt ovetande att han ens träffa en vetrinär och fick en spruta igår.

Med väntrummet fullt med ett X antal hundar fick jag jobba med lite kontakt övningar. Gick kanon! Så väl inne hade han bara ögonen på matte... Nu sticker jag sa vetten och sen var det klart. Noll reaktion, med varken en blick eller nått. 250:-, 100:- billigare än på andra ställen! Nöjd över både honom och priset hämta vi upp Bibbi och Indra för att sen dra vidare till Askersunds ridhus.


Allt började som förra gången över förväntan och vi fick tillomed till en bra platsliggning med huvet ner trots alla vovvar som störning. Hälsa mot en annan hund, sitt stanna kvar. Jätteduktig var han...Tills............

Agillity hindrena börja röra på sig då braka helvetet lös. Försökte göra ett bra avslut men det satt långt inne. Han fick som förra gången gå ut i bilen, kändes lönlöst och nöjde mig med ett halvdant avslut eftersom jag verkligen inte når han när han blir sån här.

Agillyträningen vart kort idag och hindrena plockades in. Ville verkligen inte ha det där avslutet vi fått. Gick ut och hämta han igen och gick in i ett ganska tomt ridhus denna gång...bara tre, fyra hundar... Men inte hjälpte det! Han gjorde sina berömda framfall som är snabbare än blixtens hastighet. Tog han till kanten och försökte bara köra lite kontakt och att han inte fick titta åt dom...Men stressen var redan ett faktum och han gjorde ett försök till överslagshandling och där vart jag vansinnig i milda ord sagt!


Jag fick ingen kontroll över huvet taget och vi gjorde som så många gånger!

Åkte därifrån med känslan om att vi verkligen är ett hopplöst fall!

Vet fan inte hur jag ska kunna få bukt med det här? Så just nu känner jag bara att jag vill ge upp allt vad hunderi heter. Leva i vår "Lilla lilla värd" där allt funkar...


Är full medveten om våra problem så det är inte där problemet ligger...

Gör verkligen inget annat än tänker och tänker!

Problemet ligger i HUR jag ska nå fram på ett sätt som fungerar idag, i morrn, i övermorrn...om en månad, om två år, osv osv...

Nått som funkar för mig och på honom!


"Ledaskap" i all ära...Enligt regelböckerna ska man va lugn, trygg, respektera varandra, konsikvent, lita på sin hund, och ha kul. Det är bara...LÅTER JU BUS ENKELT!

Men HUR man kommer dit? Att bara! Om man inte har det naturlig framgår ju sällan...

Va "bara" en bra ledare!


Nä, nu känns det verkligen hopplöst och jag börjar fråga sätta mig själv vad det är jag håller på med. Kommer vi verkligen få bukt med det här...Det undrar jag!

Är det här verkligen kul? Knappast säger jag idag! Kanske han faktist mår bättre här, som bara sällskapshund och inte utsättas för sånt här som varken han eller jag klarar av...Kanske det är så enkelt!


Ja ja...ser iallafall ut att bli en fin dag idag med! En sol som lyser! Alltid nått!


Jeanette 

    


Presentation

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22 23 24 25 26
27
28
<<< Februari 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Trafik


Ovido - Quiz & Flashcards